Beurer vérnyomásmérő

Beurer vérnyomásmérő

Édesapámnak Beurer vérnyomásmérője van. Már három éve mindennap használja és teljesen elégedett vele. Először ódzkodott ettől a márkától, (hiszen egy kevésbé ismert gyártóról van szó) és egy nevesebb készüléket akart vásárolni, a szomszédja javaslatára azonban mégiscsak ezen készülék beszerzése mellett döntött. Az említett szomszéd ugyanis örök életében ilyen típusú eszközzel mérte vérnyomását, és – az ő elmondása szerint – még sohasem kellett csalódnia benne. Ahogy egyébként apámnak sem. Sőt, akárhányszor átmegyek hozzá, mindig megemlíti, hogy milyen jó vásárt csinált ezzel a vérnyomásmérővel, és hozzáteszi azt is, hogy még soha ilyen jó készüléke nem volt. Ráadásul lépten-nyomon dicséri az eszközt mindenkinek. A múltkor például bementem vele a sarki közértbe, és az eladónak- , aki magas vérnyomására panaszkodott, – azonnal megemlítette, hogy van egy szuper készüléke, amit melegen ajánl mindenkinek. Ugyanez történt a piaci körútja alkalmával is, csak ott az egyik régi ismerősének ecsetelte, hogy milyen megbízható és könnyen kezelhető a vérnyomásmérője. Legutóbb pedig a férjemet bíztatta, hogy igenis szerezzen be egy ilyen eszközt, biztos ami biztos, hátha később szüksége lesz rá.

Már én is számtalanszor hallottam a szokásos történetét: azt a sztorit, ami szerint, ha a szomszéd nem ajánlja ezt a típust neki, akkor ő még mindig csak válogatna a készülékek között, és biztosan nem találna egy hasonlóan jó eszközt. Emellett – annak ellenére, hogy én nem is használok semmiféle vérnyomásmérőt – kívülről fújom, hogy milyen tulajdonságai vannak ennek a terméknek, illetve, hogy mit is kell tudni ezen készülék működéséről és működtetéséről – hiszen ha kell, ha nem, ezt végig kell hallgatnom majdnem minden látogatásom alkalmával.

Aki tehát esetleg nem ismerné az eszközt, annak bármikor el tudom mondani, hogy mit is kell tudni a Beurer vérnyomásmérőről. Például fel tudom sorolni, hogy milyen termékelőnyei vannak, valamint, el tudom magyarázni, hogy miért is érdemes ezt a típust megvásárolni.  Beszámolómat legelőször is a pontossággal kezdeném. Vagyis azzal, hogy ez az eszköz precíz mérést végez, minimális eltéréssel biztosítja használója számára a kapott eredményeket (a pulzusszámot, a szisztolés és a diasztolés adatokat is). Ez pedig – aki valaha is használt vérnyomásmérőt, az tudja, hogy – az egyik legszignifikánsabb előny egy ilyen készülék kapcsán. Hiszen minek is használnánk egy olyan vérnyomásmérőt, ami nem jól mutatja értékeinket. Másodikként pedig megemlíteném az eszköz akkumulátorának rendkívül hosszú élettartamát. Hiszen ez is egy fontos pont a termékelőnyök szempontjából.

Édesapám például még sosem cserélt benne elemet (holott három éve megvan neki, és rendszeresen, napi több alkalommal használja azt). Ezután szót ejtenék a kialakításáról. Vagyis arról, hogy ez az eszköz kifejezetten optimális idősek számára, hiszen XL méretű kijelzőjén egyértelműen azonosítható és olvasható értékeket jelenít meg. Emellett pedig nagyon könnyű és kis helyen is elfér, így hordozható is. Sőt, még az összeszerelése és a felkarra helyezése és a működtetése is meglehetősen egyszerű, nem lehet elrontani. Amennyiben azonban ez mégis megtörténne, a helytelen használatról a készülék azonnal értesíti használóját. És ha már a működtetésénél tartunk, meg kell említenem azt is, hogy nem kell bíbelődni a mandzsetta manuális felfújásával, a termék ugyanis azt automatikusan elvégzi. Ahogy a leeresztést is. Tehát a használónak a bekapcsológomb megnyomása után csak meg kell várnia, míg elkészül a mérés, és a kijelzőn megjelenik az eredmény. Más teendője nincs.

Egyszóval gyerekjáték a használata. A Beurer vérnyomásmérő előnye még, hogy rögtön érzékeli és jelzi az aritmiát, illetve, hogy akár két felhasználó is tudja alkalmazni, ugyanis a memóriája lehetővé teszi két fő eredményeinek eltárolását. Mindezek mellett, ha észleli a tétlenséget, automatán kikapcsol, jelzi az esetleges elemcsere-szükségletet, valamint a mért vérnyomásértékek átlagát is képes kikalkulálni, mely nagy segítség lehet a használók számára.

Persze még tudnám folytatni a sort, és tovább ecsetelni a készülék előnyeit, de én azt hiszem, erre semmi szükség. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy valaki emellett a kiváló termék mellett tegye le a voksát. Ahogy apám is tette.

Mi innen tájékozódunk

Még szintén kedvelheted...